Σελίδες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ Οι θέσεις της συνέλευσης κατοίκων των περιοχών που περιβάλλουν τον Λόφο Φιλοπάππου και την Ακρόπολη

1. Είναι αναγκαίο να εκπονηθεί συνολική και επιστημονικά άρτια κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την περιοχή των Ενοποιημένων Αρχαιολογικών Χώρων. Η μελέτη αυτή πρωτίστως θα ρυθμίζει τη διακίνηση των τουριστών στην ευρύτερη περιοχή.

2. Οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμμετέχουν στην αναγκαία διαβούλευση.

3. Δεν πρέπει να διέρχονται τα τουριστικά λεωφορεία από τις γειτονιές. Αυτήν την θέση υιοθετούν όλες οι μέχρι τώρα κυκλοφοριακές μελέτες για την περιοχή της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας.

4. Είναι απαράδεκτη κάθε αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος που κάνει μετάθεση των προβλημάτων σε άλλους κατοίκους. 

5. Μόνο εφόσον ρυθμιστεί το γενικότερο πλαίσιο για τα κυκλοφοριακά θέματα στην περιοχή, είναι λογικό να τεθούν προτεραιότητες και να υπάρξουν επιμέρους ρυθμίσεις βάσει των προτεραιοτήτων.

6. Το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι αλληλένδετο με τις χρήσεις γης. Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να δεσμευθεί ότι θα διατηρηθεί ο χαρακτηρισμός «αμιγούς κατοικίας» όπου ήδη υπάρχει στην περιοχή από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως και το Θησείο και ότι θα επεκταθεί ώστε να καλύψει όλη την κατοικημένη ζώνη που περιβάλλει τον Λόφο Φιλοπάππου και  εφάπτεται  στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

7. Δεν αληθεύει ότι οι κάτοικοι της οδού Φιλοπάππου και των παρόδων έχουν ζητήσει την υλοποίηση του έργου. Την πραγματοποίηση του έργου της οδού Φιλοπάππου υπέγραψαν μόνο μερικοί κάτοικοι του δρόμου. Δεν την έχουν υπογράψει όλοι οι κάτοικοι της οδού Φιλοπάππου (που είναι περισσότεροι από τους υπογράφοντες το κείμενο του κ. Τριποδάκη) ενώ αρκετοί αγνοούσαν πλήρως το θέμα. Επίσης αγνοούσαν πλήρως  το θέμα οι κάτοικοι των οδών που τέμνουν καθέτως την οδό Φιλοπάππου σε βάθος ενός τετραγώνου.  Όσον αφορά το κόστος, το κείμενο του κυρίου Τριποδάκη που υπέγραψαν ορισμένοι κάτοικοι δεν κάνει καμία αναφορά ούτε για το κόστος ούτε και ότι θα το επωμιστούν οι ίδιοι.  Επιπλέον, ο κος Τριποδάκης δεν διευκρίνισε το ποιος θα επωμιστεί το κόστος στην συνέλευση κατοίκων της 20ης Δεκεμβρίου 2015 όπου ετέθη το θέμα παρουσία του. 

8. Δεν ήταν και δεν είναι ακόμα σαφές σε κανέναν, ούτε στους υπογράφοντες την επιστολή του κ. Τριποδάκη αλλά ούτε και στον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων:
     α.η ανάλυση του κόστους κατασκευής
     β.το τελικό κόστος του όλου έργου 

9. Εφόσον ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να επιβαρύνει με το κόστος του έργου τους κατοίκους της οδού Φιλοπάππου, έχει ευθύνη να τους ενημερώσει όλους, και αυτούς που υπέγραψαν και αυτούς που δεν υπέγραψαν την επιστολή του κ. Τριποδάκη, για το ακριβές ύψος των οφειλών τους και τον τρόπο πληρωμής. Μόνο τότε ο Δήμος Αθηναίων θα είναι σίγουρος για την πραγματική διάθεση του συνόλου των κατοίκων της οδού Φιλοπάππου και των παρόδων σχετικά με το έργο. 

Οι κάτοικοι των περιοχών που περιβάλλουν τον Λόφο Φιλοπάππου και την Ακρόπολη ζητούμε να δεσμευθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος της Αθήνας καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί για τα ακόλουθα:

1. Εκπόνηση συνολικής και επιστημονικά άρτιας κυκλοφοριακής μελέτης για όλη την περιοχή των Ενοποιημένων Αρχαιολογικών Χώρων 

2. Διατήρηση του  χαρακτηρισμού «αμιγούς κατοικίας» όπου ήδη υπάρχει από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως και το Θησείο και επέκτασή της ώστε να καλύψει όλη την κατοικημένη ζώνη που περιβάλλει τον Λόφο Φιλοπάππου και  εφάπτεται  στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

3. Ότι το οποιοδήποτε έργο στην οδό Φιλοπάππου και οπουδήποτε στην περιοχή θα γίνει ύστερα από διαβούλευση όπου ο Δήμος θα έχει αποδεδειγμένα ενημερώσει τους κατοίκους για το ακριβές κόστος και την οικονομική τους επιβάρυνση.

Επιπλέον, ζητούμε να αποκατασταθούν στην οδό Φιλοπάππου και σε όλους τους όμορους δρόμους με ίδια χαρακτηριστικά και προβλήματα οι κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια, να συμπληρωθεί η φύτευση και να ελαττωθεί το όριο ταχύτητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου